I dont believe Hassan anymore.. Speaker cap Teng teng

Semalam I call Hassan, dia tak answer
Hassan kata dia keluar pergi meeting
Hassan kata dia keluar dengan MB Khalid
but when I called Khalid he said it wasn't true

So I drove my car pergi Office PR
Khalid kata maybe Hassan tengok bola
Tapi bila I sampai... dia, dia tak ada
Lagi la I jadi gila

So I called and called sampai Hassan answer
Hassan kata "sorry Teng, tadi tak dengar
My phone was on silent, I was at the cafe"
Tapi latar belakang cerita pasal 'lompat parti'

Sudahlah Hassan, I don't believe you
I've always known that your words were never true
Why am I trusted you?
I pun tak tahu
No wonder la Anwar pun tak suka you. Bluweksss!

So I guess that's the end of our story
Akhir kata Teng accepted Hassan apology
Tapi last-last kita dapat tahu Teng was cheating too
Tubuhkan Selcat lindungi PR sendiri..

opss! kantoi


Read More

Anwar: "jgn risau, kepala lembu tidak dihidang la macha"

Berikut adalah gambar rumah terbuka kerajaan Selangor pada September 20hb. Anwar tengah tunjuk pada gambar hidangan makanan rakyat kerajaan Pakatan Selangor.

Gambar di bawah pula adalah gambar rumah terbuka Eid bersama Brader Anwar Bin Brahim pada Sept 22hb, 2009 di Telok Kemang yang dianjur oleh Dato Kamarul Baharian.


Persamaan dalam hidangan Majlis-Majlis atas adalah tidak ada lembu dihidang. Bayangkan makan ketupat dengan kari kambing? Apa ertinya lemang bagi orang Melayu Negeri Sembilan jika tidak dihidangkan dengan rendang daging (lembu).

Semuanya kerana ambik hati orang Hindu. Selama ini, bukan orang Melayu tidak peka mengenai pantang orang Hindu makan lembu, kita peka. Kita hidangkan lembu untuk orang kita yang boleh makan lembu. Bagi orang India, ada hidangan ayam atau dalca yang ada daging kambing.

Orang Cina ada hidangkan benda alah itu dalam Majlis mereka untuk mereka. Bagi orang Melayu, mereka hidangkan makanan yang mereka boleh makan. Itu cara kita bertoleransi dan mengambikira sensitiviti.

Terlampau sangat nak jaga hati orang Hindu, orang Melayu kena mengalah dan berundur. Tolak ansur lagi kita sampai nak raikan Majlis kita, budaya dan makanan kita pun kena pentingkan Hindu 7%???


Read More

Surat Seksyen 23 Kepada 2 Khalid 1 RodziahFAKTA TAPAK LOKASI KUIL DI SEKSYEN 23:

1. BERDEPAN DENGAN TAMAN PERMAINAN KANAK2 YANG TELAH DIBINA SEJAK 2005 DAN TELAH DIGUNAKAN OLEH KANAK2 UTK BERMAIN. ADA BASEBALL COURT, BUAIAN, GELONGSOR KANAK2, COURT UTK SEPAK TAKRAW DAN TEMPAT DUDUK SERTA WAKAF. TAMAN PERMAINAN KANAK2 INI CUMA DI SEBERANG JALAN DARI TAPAK LOKASI KUIL.

2. BERDEKATAN DENGAN DEWAN SERBAGUNA.

3. BERDEKATAN DENGAN RUMAH2 DI JALAN BONUS DAN JALAN TARIF.

4. TERDAPAT SATU TADIKA ISLAM DI JALAN BONUS DAN SATU TASKA PROTON DI JALAN TARIF.

PERJALANAN KE LOKASI KUIL DARI SIMPANG MASUK KE SEKSYEN 23:-

1. SESEORANG PERLU MELALUI JALAN BONUS DAN TADIKA ISLAM TERSEBUT TERLETAK DI PENGHUJUNG JALAN BONUS.

2. KEMUDIAN BELOK KIRI, SESEORANG AKAN MELALUI TASKA PROTON, DEWAN SERBAGUNA, TAPAK PERMAINAN KANAK2 SEBELUM SAMPAI KE LOKASI KUIL.

SILA DATANG SENDIRI DAN TENGOK DI MANA SEBENARNYA TAPAK LOKASI KUIL TU.
FAKTA TAMBAHAN :

1. AGAMA HINDU MENGAMALKAN AMALAN PEMUJAAN.
TUAN PUAN SANGGUP KE TENGOK ANAK2 ORANG MELAYU ISLAM DISAMPUK DAN DIRASUK SERTA DISERANG HISTERIA SETELAH BERMAIN DI TAMAN PERMAINAN KANAK2 TERSEBUT YANG BERDEPAN DENGAN KUIL TERSEBUT???!!! ITU BELUM TERMASUK BAYI2 ORANG MELAYU ISLAM YANG DIJAGA DI TADIKA ISLAM DAN DI TASKA PROTON. ITU JUGA BELUM TERMASUK ANAK2 JIRAN KAMI YANG TINGGAL DI JALAN BONUS DAN JALAN TARIF!!!

LIHAT SAJA SEKOLAH AGAMA YANG BERSEBELAHAN DENGAN KUIL DI KLANG, RAMAI PELAJAR KENA HISTERIA. ITU SEKOLAH. HABIS SEKOLAH, BOLEH BALIK RUMAH.

KALAU KENA SAMPUK DAN DIRASUK SERTA DISERANG HISTERIA DI DALAM KWS PERUMAHAN YANG DIDIAMI SENDIRI, BUDAK2 NI NAK PERGI KE MANA? BALIK KE RUMAH RODZIAH ATAU KHALID SAMAD???

2. SEJARAH PEMBINAAN KUIL, ‘DARI SEKECIL2 BUSUT BOLEH ‘HIDUP’ MENJADI SEBESAR2 MINI MARKET JIKA TIDAK DIBENDUNG. BILA DAH LEBIH BESAR DARI RUMAH TERES, TAK PAYAH NAK BANYAK CAKAP. MENYESAL PUN DAH TAK GUNA!!!

3. AKAN BERLAKU MASALAH ‘PARKING’ TERUTAMA PADA WAKTU KERAMAIAN DAN PERAYAAN. BILA TIADA PARKING KOSONG, TUAN PUAN FIKIR DIORANG NAK PARKING KAT MANA SEPANJANG2 JALAN DARI JALAN BONUS DAN JALAN TARIF TU? DEPAN RUMAH RODZIAH? DEPAN RUMAH KHALID SAMAD? SAMBUTAN PERAYAAN YANG DIADAKAN PULA BERMULA DARI LEWAT PETANG HINGGA LEWAT TENGAH MALAM!!! CONTOH TERDEKAT PERGI TENGOK SENDIRI DI SEKSYEN 19 & SEKSYEN 25. NAK JAUH SIKIT, PERGI KE TAMAN GREENWOOD ATAU TAMAN BOLTON DI BATU CAVES SAMPAI BOLEH NAMPAK GOLDEN STATUE TU DARI JAUH, BELUM PERGI DEKAT LAGI.

4. KAMI SUDAH LAMA BERSABAR DENGAN PERANGAI INDIA MABUK DARI SEKSYEN 25 YG DTG MEMBELI MINUMAN KERAS DI 99 SPEEDMART DI SEKSYEN 23. MINUM DAN MABUK SATU HAL. SATU HAL LAGI, BOTOL2 ARAK TU DICAMPAKKAN DAN DIBIARKAN BERSEPAH2 DI TENGAH JALANRAYA. SURAT2 BANTAHAN DAH BANYAK DIHANTAR TAPI HABUK TAK DILAYAN OLEH PARA PEMIMPIN ISLAM!!!SEKARANG NI PUN INDIA2 MABUK TU MELEPAK2 DAN BARING2 DI WAKAF DI TAMAN PERMAINAN. ADA KE BUDAK YANG NAK BERMAIN DI TAMAN PERMAINAN TU KALAU ADA INDIA2 MABUK DI SITU???

KALAU KUIL TU DIBINA DI SEKSYEN 23 YANG BEREPAN DENGAN TAMAN PERMAINAN KANAK, TUAN PUAN FIKIR APA AKAN JADI???

AKHIR SEKALI, KEPADA YG SUKA MENGHENTAM PENDUDUK SEKSYEN 23, SILALAH OFFER KAT KHALID SAMAD, RODZIAH & TOKEY KUIL SUPAYA KUIL DI SEKSYEN 19 DIPINDAHKAN KE KWS PERUMAHAN RUMAH TUAN PUAN SUPAYA KAMI DAPAT HIDUP DENGAN AMAN DAMAI. TERIMA KASIH.
-ehsan


Read More

Surat Perletakan Jawatan Adun Selangor

Khabar yang diterima tengah malam tadi mengatakan semua Adun PKR dan DAP Selangor telah diarahkan hadir ke Kediaman Rasmi MB Selangor di Shah Alam. Kecuali dua Adun PKR dan satu Adun DAP yang tidak hadir.

Mereka yang tidak hadir ialah Adun Kajang dan Adun Bukit Melawati daripada PKR serta Adun Teluk Datuk daripada DAP. Mereka masih menghilangkan diri. Manakala Adun Batu Caves yang menghilangkan diri beberapa hari lalu muncul di kembali disana.

Kesemua Adun yang hadir dipaksa menandatangi surat perletakan jawatan tanpa tarikh sebagai Adun, jika mereka keluar parti dan satu surat akuan bersumpah tanpa tarikh yang mengatakan mereka meletak jawatan dengan rela hati.

Selama ini mereka hanya menandatangi surat perletakan jawatan tanpa tarikh sekiranya mereka melompat masuk BN.

Bimbang kejadian di Perak dan Lunas berulang, maka Anwar dan Lim Guan Eng membuat tambahan satu surat lagi. Masuk BN, letak jawatan. Keluar parti (bebas) juga dikira letak jawatan. Dan ditambah lagi dengan akuan bersumpah,sebagaimana yang pernah dilakukan ke atas bekas Adun Bukit Selambau dan Penanti.

Saya difahamkan berlaku sedikit kekecohan, apabila Adun Kota Alam Shah, M.Manoharan dari DAP enggan menandatangan surat berkenaan. Apa kesudahannya belum dapat dipastikan. Manoharan enggan tandatangan kerana beliau merasakan dirinya sebagai seorang Adun telah diperbodohkan oleh pemimpin atasan demi kepentingan diri mereka.

Selain daripada dipaksa menandatangani surat berkenaan, Adun-Adun yang hadir juga 'ditayangkan' wajah-wajah gangstar dan mafia yang ganas, dengan tujuan menakut-nakutkan mereka.

Hebatnya penangan politik dalam PKR dan DAP. Saya pun tidak tahu apa istilah lagi yang boleh dipakai untuk mereka,selain daripada istilah kuku besi.

Yang peliknya Adun-Adun PAS tidak hadir ke majlis berkenaan. Saya difahamkan Pesuruhjaya PAS Selangor tidak membenarkan mereka hadir kesana. Kenapa, saya tidak pasti. Saya akan cuba cari info.

Walau apa pun yang Anwar cuba buat terhadap Adun-Adun nya, yang pasti Selangor kerajaan PRK Selangor tetap tumbang. Hanya masa yang menentukannya. - rbf


Read More

Anwar: Saya akan berpisah dengan DAP

Sikap talam dua muka Anwar Ibrahim terserlah apabila baru-baru ini beliau telah menjanjikan dua perkara yang berlainan kepada dua golongan yang berbeza iaitu kaum Cina dan kaum Islam.

Akhbar Sin Chew dan Malaysian Insider melaporkan :-

The fiery orator had earlier admitted to troubles creeping up on the fledgling three-party alliance.

Tetapi beliau cuba mengalihkan tahap keterukan itu dengan mengatakan ianya 'satu atau dua masaalah' sahaja dan kononnya ada lorong terbuka di antara parti PKR, parti sekular DAP dan parti Islamik PAS.

Kepada orang ramai bukan Islam di dalam dewan, Anwar mengatakan bahawa beliau baru sahaja mengadakan perbincangan 2 hala dengan DAP Lim Kiat Siang dan Lim Guan Eng sebelum pergi ke Perak, dan akan bercakap dengan PAS DS Hadi Awang dan nombor 2 tidak lama lagi

He added the alliance leadership will be meeting next Thursday. (10 September 2009).

Hairannya, beliau memberi sedikit tetapi memberitahu mesej yang berlainan kepada orang ramai majoriti Melayu-Muslim di Surau NurulHuda di Batu 6 sejam selepas itu!

"Saya akan berpisah daripada DAP," beliau berjanji dengan ramai muslim lelaki yang berserban yang duduk sebagai penonton, jika parti sekular itu mempersoalkan kedudukan Bahasa Melayu, kuasa raja-raja Melayu, hak keistimewaan bangsa Melayu dan agamanya.


Kita tentu menggelengkan kepala melihat gelagat Anwar Ibrahim yang memutarbelitkan sentimen kepercayaan penyokong beliau sendiri.

Betulkah Anwar Ibrahim mahu berpisah daripada DAP seperti yang beliau janjikan di surau NurulHuda, tempat ibadat yang suci lagi mulia?

Apakah Anwar Ibrahim hanya sekadar menyedapkan hati penyokong-penyokong Islam beliau yang semakin hari semakin tawar hati dengan aktiviti beliau yang semakin kerap bersekongkol dengan parti 'langkah mayatku dulu' DAP?

Anwar Ibrahim telah berjanji akan berpisah dengan DAP dengan syarat-syarat yang beliau sendiri letakkan dan seperti yang kita ketahui, parti DAP telah melanggar beberapa syarat itu!Dan beliau berani sungguh berbohong di dalam surau!

Apakah Anwar Ibrahim akan berpegang kepada janji beliau itu?

Atau, penyokong-penyokong beliau yang sebenarnya ditipu hidup-hidup dan bulat-bulat oleh si pengkhianat bangsa ini?

Malah, peristiwa protes pembinaan kuil yang berlaku di Selangor baru-baru ini dan ura-ura yang mengatakan akan berlaku perubahan parti politik di dalam kerajaan negeri Selangor jelas menunjukkan bahawa Anwar Ibrahim sebenarnya tidak mampu untuk membendung dan menasihati kroni-kroni politik beliau di Selangor.

Anwar Ibrahim juga sebenarnya tidak boleh duduk diam melihat situasi politik yang semakin meruncing di Selangor. Beliau tahu bahawa beliau sedang mengira hari untuk menyaksikan kejatuhan kerajaan 'bidan terjun' Pakatan Rakyat di sana!

Malah situasi di Pulau Pinang di mana peniaga-peniaga kecil orang Melayu dianak tirikan dan ditendang keluar daripada tempat perniagaan mereka di masa bulan Ramadhan juga menunjukkan ketidakmampuan Anwar Ibrahim untuk menasihati pemimpin-pemimpin DAP Pulau Pinang.

Hakikatnya, parti DAP hanya memperalatkan Anwar Ibrahim untuk kepentingan politik mereka sahaja. Anwar Ibrahim bakal seperti hampas kelapa yang akan dibuang begitu sahaja apabila santannya sudah diambil!

Apakah kita masih tidak nampak dan buta hati?


Read More

Sidang DUN Haram Seharam Haramnya


Sidang DUN HARAM yang di jalankan oleh Raja Sivakumar yang semestinya dari arahan dari Raja Ngeh dan Raja Nga serta balaci mereka Kadam Ir Nizar tempoh hari adalah satu yang amat memalukan. Aku tak tau la para penyokong Pakatan Rakyat ni, semua muka tak malu. Wakil mereka buat bende2 bodoh camni pun masih nak sokong, masih bangga. Wakil2 mereka menderhaka pada Sultan Perak, ketua negeri ini (tempat kome semua duduk, carik makan, beranak pinak dan dah jenuh mentedarah hasil di Negeri Perak ni dol oii) pun masih di sokong dgn gumbira. Mana letak maruah kamu semua wahai penyokong Pakatan Rakyat? Kamu menjilat buntot Ngeh dan Nga tapi kamu menderhaka terhadap Sultan kamu. Bila lah kamu semua terutama mat2 PAS nak sedar akan percaturan yang sedang di rancang dengan baik oleh PKR dan DAP untuk menggulingkan kuasa orang2 Melayu di tanahair kita ni. Hmmm

Kita semua tau, perbuatan ini atau wayang ini di arahkan oleh pengarah terkenal iaitu Anwar Ibrahim Laknatullah. Tapi dia pandai macam takde kene mengena je duk lepak jauh2. Apa pun aku nak ucap syabas kepada Pakatan Rakyat sebab sekurang2 nya standard mereka dah naik sikit, kalau sebelum ni cam beruk buat Sidang DUN bawah pokok, sekatrang dah dalam HOTEL! Hehehe, perubahan yang baik. At least walau dalam kebodohan pun, kene la jaga standard sikit, yer tak :)~

"Sidang DUN haram" ni jelas membuktikan bahawa Pakatan Rakyat telah kehabisan modal. Perak sekarang di takbir dgn lancar dan baik oleh Dr Zambry. Harap Dr Zambry teruskan usaha membangunkan negeri ini dan harap dapat pastikan wakil2 rakyat kita rajin2 lah turun padang menjenguk keadaan kami. Insyaallah mereka (penyokong Pakatan Rakyat) akan dapat menerima hakikat bahawa Perak lebih maju dan terurus di bawah Barisan Nasional.


Read More